tisdag 7 juli 2009

Trainman och Tågpojken åker buss; del II

Tågpojken åker parallellt med Halmstad-Nässjö järnväg.

Stationen i Rydöbruk där det inte stannar några tåg längre.


Hyltebruk är en kommun med sviktande befolkningsutveckling och borde nog fundera lite på vilket intryck man gör på den tillfälliga besökaren. Detta busshållplats som ligger i centrala Hyltebruk måste helt säkert vara sveriges fulaste.

Regntunga moln över Hyltebruk.

Inte heller i Hyltebruk stannar några persontåg längre.

Eftersom godstågen från Hyltebruk inte gick under midsommarhelgen så var vi såklart tvungna att åka dit och kolla ....... Hyltebruk var ungefär som man kunde förvänta sig en regnig och kall junisöndag. Som tur var så slapp vi stiga av och efter två timmar var vi hemma igen.

Det fanns dock mycket att titta på under resans gång och det kändes aldrig tråkigt. Med viss tvekan kan rutten rekomnderas för det seriöst industrihistoriskt intresserade.

1 kommentar:

  1. Hejsan!
    Det var trevligt att läsa om Tågpojkens äventyr till Hyltebruk.
    Även om William aldrig har åkt tåg eller ens sett något tåg ännu så tyckte han att det var mysigt att sitta i mammas knä och läsa er blogg. Man får kanske förstå det med tanke på att han bara är 8 veckor gammal än så länge. Dock har han redan hunnit med en utflykt till Osby och Brios leksaksmuseum där det fanns en del tåg av mindre format att skåda. Det verkade han tycka om även om han sov en hel del när vi besökte tomtens verkstad i källaren på muséet.
    Det ska bli spännande att få läsa om vad Tågpojken tar sig för härnäst!
    Lycka till!
    Hälsar William och Elisabeth

    SvaraRadera