fredag 24 december 2010

God jul önskar Tågpojken och Trainman

Vi önskar alla tågintresserade bloggläsare en god jul. För den som har lite tid över i juletid kommer här några länktips från Tågpojken: På jasifil.se kan man beskåda övergivna platser, favoriten just nu är Horda station. På Jan Jörnmarks sida finns massor med intressanta reportage från övergivna platser i hela Europa. Den som är intresserad av vetrantåg får absolut inte missa Järnvägshistoriskt forum.

Den viktigaste sidan är dock det privata initiativet  Trafikverkets avvecklingsobjekt som listar alla objekt som Trafikverket vill avveckla.Tågpojken och många andra punktmarkerar Trafikverket och skickar protestbrev så fort någon station eller banvaktsstuga hotas av rivning. Den vill göra en god gärning i jultid kan gå in på sidan och skicka ett meddelande till Trafikverket. Just nu  kämpar Tågpojken för bevarandet av  den kulturhistoriskt intressanta stationen i Hyltebruk.


På vinterns kortaste och kallaste natt såg vi till vår förvåning ett långt containertåg på bangården i Halmstad.

Det visade sig vara ett Tysklandståg dragit av ett 185 lok från DB. En sällsynt syn eftersom de brukar gå på natten. Kanske hade den råkat ut för något tekniskt problem i kylan.

Julen började dock redan den 15:e då vi var på modelljärnvägsklubben och tittade på luciatågen. 

Som vanligt var Tågpojken minst i sällskapet.

1 kommentar:

  1. Väldigt trevliga bilder!!!
    Kul att följa Tågpojkens resor.
    Ett fototips är att det brukar stå några 185-lok i Älmhult om ni har vägarna förbi någon gång.
    Här är en länk så ni kan se vilka lok som är i Älmhult: http://plata.greencargo.com/cgi-bin/vvplata.py?stn=%H&val=Visa+Driftplats&Bek=Visa&sort=Lok

    Hälsningar: Felix

    SvaraRadera